Udvalgte udsmykningsopgaver

 

 

Udsmykning udført til Nordea Danmark - afdeling Køge 2007

 

( Rød engel 1) Red angel  2007 

Tempera and oil on canvas        195x130 cm

Coll. Nordea Koege Denmark

 

 

Figurating-green   2007  

Tempera and oil on canvas        195x130 cm

 

 

(Figurfrise 07)Procession red/blue    2007

Tempera and oil on canvas        195x130 cm

 

 

 

"Figure/ornament"                  2007

Tempera and oil on canvas        195x130 cm

 

 

 

Tangshave Bo- og Aktivitetscenter i Nordborg

Glasmalerier og malerier til  centerbygningen, 2003
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se mere om Tangshave Bo- og Aktivitetscenter på www.byggeplads.dk
 

"Stilhedens Sprog" 
udsmykning af kapellet ved Herning Centralsygehus

‑glasmaleri, 2000

 

I forbindelse med opførelsen at' et nyt kapel ved Herning Centralsygehus fik Jan Sivertsen til opgave at udsmykke kapellets sydvendte glasfacade. Man ønskede at skærme for sollyset og danne ro omkring ceremonien. Glasmaleriet der blev udført i samarbejde med glarmester Per Steen Hebsgaard måler samlet 2,3 m i højden x 5,7 m i bredden, og er opdelt i tre sektioner, der svarer til de tre ruder midt i facaden.

Kapellets særlige anvendelse, den ro og alvor man forventer at finde der, krævede nogle særlige overvejelser i forhold til maleriets motiv. Jan Sivertsen valgte at benytte det alfabet som til stadighed ligger som grundformer eller kompositionsprincipper bag hans værker. Men denne gang er alfabetets enkelte dele kommet helt frem i motivfeltet som særlige skrifttegn. De synes forståelige og genkendelige som spiralen, bølgen, cirklen osv. og tegnene er opstillet på en umiddelbart betydningsfuld måde, der appellerer til, at man skal aflæse og søge efter et bestemt udtryk.

Men Sivertsens tegn er på en gang almene og dybt personlige og derfor ikke aflæselige. Især er tegnene helt uden religiøse eller politiske betydninger, hvilket var vigtigt i forhold til rummets kontemplative anvendelse og åbenhed. Tegnene bliver ord i "stilhedens sprog" og taler til den enkelte på forskellig vis.

Et nærmere kig på de akvarelskitser. som tindes på Kunstmuseet Køge Skitsesamling. viser hvordan Jan Sivertsen har arbejdet med forskellige mulige tegn i forskellige kombinationer. Udtrykket er let og lyst i forhold til mange af hans andre mere koloristiske værker, hvilket harmonerer godt med rummet og dets anvendelse.

 


Foto: A.Duedahl

Kapellet, Herning Centralsygehus

 

 

 


Foto: A.Duedahl

 

 

 


Foto: A.Duedahl